11 Jul

Wet gedecodeerd: Regelgevers worden bewaakt maar komen er aan, 3-10 juli.

Deze week hebben we een aantal grote doorbraken in vermomming gezien, die ons eraan herinneren dat de regelgeving niet allemaal in één keer gebeurt.

Noot van de redactie

Het beleid verandert langzaam. Crypto wil snel handelen. De crypto-industrie schildert de traditionele financiële regelgevers soms vrij, soms niet, als verkalkte relikwieën die onvoorbereid zijn op de komende nieuwe wereld.

Om eerlijk te zijn lijkt iedereen te erkennen dat markten en handelssystemen uitgebreide upgrades nodig hebben, maar nationale en internationale toezichthouders zijn verantwoordelijk voor een breder scala aan zorgen dan welke specifieke industrie dan ook. De crypto-industrie neemt dat soms als een persoonlijk ietsje, in afwachting van een plotselinge uitbarsting van de regulerende dam. Vooruitgang lijkt meer op erosie.

Dat gezegd hebbende, heeft deze week enige hoopvolle of schuine veranderingen in de regelgeving gezien. Ik zal proberen enkele belangrijke ontwikkelingen uit de houding van de SEC ten opzichte van veiligheidsmuntjes samen te voegen, evenals het onbevestigde eerste openbare aanbod door een crypto-uitwisseling, en ook het ontcijferen van de nieuw aangekondigde strategie van de CFTC.

Veiligheidsmuntjes zien licht aan het einde van de SEC-tunnel

Nog niet zo lang geleden beloofde een bepaalde soort van industrie-hype dat de effecten met een symbolische waardepot de moordenaarsapplicatie van de blokketen zou zijn. De benarde situatie van het herconfigureren van de wereldwijde effectenmarkten heeft echter uiteindelijk enige tijd in beslag genomen. Deze week werd een nieuw product van Arca gelanceerd in de Verenigde Staten, een fonds dat voornamelijk gebaseerd is op schatkistpapier.

Arca werkte al twee jaar samen met de Securities and Exchange Commission en probeerde hen ervan te overtuigen dat het fonds en de bijgevoegde ArCoin – met peer-to-peer handel – in staat zouden zijn om aan alle noodzakelijke AML/KYC vereisten te voldoen en investeerders te voorzien van veilige handel. Het feit dat het fonds gebaseerd is op laagvolatiele overheidseffecten heeft zeker geholpen, evenals het feit dat de handel vooralsnog relatief stil zal blijven liggen in één enkel portaal.

Een uitgebreid rooster van bedrijven maakt de SEC het hof met inventieve formats om retailbeleggers nieuwe vormen van gedigitaliseerde beleggingen aan te bieden. Het bloedbad van manilla-mappen en bureaucratie over een Bitcoin Revolution ETF gaat door, terwijl Wilshire Phoenix onlangs van spijkertjes is veranderd om een BTC-trust bij de commissie in te dienen, maar dat zijn allebei investeringen die in ieder geval een beetje gebaseerd zijn op een cryptocentrische valuta.

Er zijn al een aantal functionerende gedigitaliseerde effecten die niet verbonden zijn met een bepaalde crypto-activa binnen de VS. Beperkte markten waarop kan worden gehandeld zijn een groot deel van die huidige hold-up, deels omdat het zo lang duurt om een voorstel via de SEC te krijgen. Deze week stemde de SEC ook over wijzigingen in de registratie onder de Investment Company Act van 1940. Zij beloven „een versnelde beoordelingsprocedure voor aanvragen die in wezen identiek zijn aan het recente precedent“. Dat wil zeggen, deze pioniersprojecten hebben misschien net wat invloed gekregen.

CFTC belooft een nieuw crypto-raamwerk, aangezien de voorzitter zijn eerste jaar beëindigt.

Met haar beperktere bevoegdheden is de Commodity Futures Trading Commission over het algemeen een minder agressieve toezichthouder dan de SEC. De voorzitter van de CFTC, Heath Tarbert, merkte deze week op dat zijn commissie wacht op de SEC om de status van de meeste tokens als effecten of grondstoffen te bepalen. Desalniettemin is de recente prioriteit die de CFTC heeft gegeven aan solide regels voor de handel in crypto-activa en futures groot nieuws voor de industrie.

De nieuwe strategie van de CFTC is vooral opmerkelijk, gezien Tarberts goed gedocumenteerde interesse in de sfeer en het feit dat de nieuwe strategie in lijn ligt met de rest van zijn termijn als voorzitter. 15 juli is eigenlijk het einde van zijn eerste jaar, dus de aanwezigheid van de commissie in de publieke opinie in de afgelopen week kan worden gezien als een soort jubileumfeest.

Op dit punt heeft de term „reglementaire duidelijkheid“ min of meer alle betekenis verloren en is het een handig en onschuldig modewoord geworden. Ook „innovatie“ is een woord dat geen specifieke betekenis heeft, maar waar niemand echt bezwaar tegen kan maken. Als beleidspunt blijft de visie die de CFTC of Tarbert zelf nastreeft – het „holistische kader“, zoals de recente publicatie het uitdrukt – voor cryptische activa, cryptisch.

Maar op dezelfde manier, terwijl politiek taalgebruik afhankelijk is van vage doelpalen, is het opnemen van digitale middelen als prioriteit in een vierjarenplan, dat zeker het onderwerp is geweest van een langdurig backstagedebat, niets zo niet zinvols.

Muntenbasis wordt openbaar gemaakt, misschien

Coinbase, het vlaggenschip van de crypto-uitwisseling van de naleving van de Amerikaanse wetgeving, kan later dit jaar openbaar worden gemaakt. Per naamloze bronnen die met Reuters spreken, is Coinbase in gesprek geweest met de SEC om de eerste openbare voorraad in een crypto-uitwisseling in het land uit te geven.

De informatie is moeilijk te bevestigen. Coinbase is berucht om zijn gebrek aan communicatie met de media, maar geruchten over een beursgang zouden wel eens deel kunnen uitmaken van een strategie om een hype op te bouwen. Toch zou een beursgang de volgende logische stap zijn.

De benchmark voor een eenhoorn is een particulier bedrijf met een waarde van meer dan 1 miljard dollar. Een financieringsronde in 2017 zette de waardering op Muntenbasis op $1,6 miljard, een getal dat de firma verbrijzelde met een $300-miljoen investeringsronde die die totale waardering opstelde tot $8 miljard in 2018.

Gebaseerd in San Francisco, is de Muntenbasis lang geconcentreerd op het maken van het cryptowerk binnen de grenzen van de regelgeving van de V.S.. Wat er ook gebeurt met hun beursgang is waarschijnlijk ofwel een rally rally-kreet of een waarschuwend verhaal voor de industrie.

Lees verder

Jerry Brito, de leider van Coin Center, schrijft over de manier waarop het CBDC-gesprek verplichtingen om AML/KYC op privé-transacties te doen, verkeerd heeft geïnterpreteerd.

Voor Brookings‘ TechStream vraagt Carlos Ignacio Gutierrez of de huidige juridische structuren klaar zijn voor de lang beloofde AI-revolutie.

De Cyberlaw Podcasts bespreekt de recente inbreuken op de wetshandhaving van gecodeerde netwerken waarin criminele activiteiten zijn ondergebracht.