26 Jun

AML Bitcoin-gründerne står overfor siktelser for hvitvasking og trådssvindel

Det amerikanske justisdepartementet har siktet grunnleggeren av påstått uredelig krypto AML BitCoin og NAC Foundation, for hvitvasking av penger og ledningsbedrageri.

De amerikanske myndighetsorganene har siktet to menn som er involvert i AML BitCoin, som er et forsøkt på Bitcoin knockoff, for økonomiske forbrytelser. Justisdepartementet har siktet Rowland Marcus Andrade, grunnleggeren av AML BitCoin og NAC Foundation, for hvitvasking av penger og ledningsbedrageri. Den påståtte krypto-svindelen AML Bitcoin Era samlet inn 5,6 millioner dollar i løpet av sin ICO, og Andrade oppfordret minst en investor til å bruke en million dollar. Det påstås også at han manglet en del av disse midlene på personlig eiendom.

Lobbyist Jack Abramoff angivelig villedet investorer

DC-lobbyisten Jack Abramoff angivelig villedet investorer i prosjektet. Han er siktet av den amerikanske verdipapir- og utvekslingskommisjonen (SEC) på samme telling. Ifølge en domstol filing , Texas bosatt Rowland Marcus Andrade, grunnleggeren av NAC Foundation, angivelig skaffet midler ved å gjennomføre en ICO for symboler som representerer AML Bitcoin, lovende investorer som symboler slutt ville bli konvertert til selve AML Bitcoin.

AML Bitcoin har ingenting å gjøre med den faktiske ledende cryptocurrency bitcoin. USAs SEC og DOJ siktet også DC-lobbyisten Jack Abramoff for konspirasjon, lobbyvirksomhet og misvisende praksis.

DC-lobbyist Jack Abramoff for å påberope seg skyldig

I følge Bloomberg- rapporten vil Abramoff erklære seg skyldig og betale mer enn 50 000 dollar i disgorgement og renter. Innleveringen fra DoJ opplyser at i sin hvitbok hevdet NAC Foundation AML Bitcoin cryptocurrency ville inneholde funksjoner som gjør at kryptoen kan overholde forskriftene mot hvitvasking av penger.

Selskapet hadde hevdet at kryptoen ville være kompatibel ved å bruke ‚biometriske teknologier‘ blant andre metoder for å bekrefte identiteten til deltakerne i transaksjoner som bruker AML Bitcoin. Tidligere i 2018 hevdet NAC Foundation at AML Bitcoin var verdens eneste patentsøkte digitale valuta med anti-hvitvasking, kunnskap-din-kunde, anti-terrorisme og tyveribestandige egenskaper. Tidligere hadde USAs høyesterett begrenset mengden bot som SEC kan ilegge kryptofirmaer for å ha brutt lover.